Duurzaamheid De Tinfabriek

Met de verbouwing van De Tinfabriek zal de nadruk liggen op het ingrijpend verduurzamen van het pand. Innovatieve energiebesparende technieken worden toegepast om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

Energiezuinige verlichting

De samenwerking met ERCO heeft geresulteerd in een duurzame oplossing voor de verlichting. De verlichting van ERCO geeft een prachtig resultaat bij het uitlichten van auto’s en werkplekken. Daarnaast hebben de LED-lampen een laag energieverbruik en gaan ze tot wel 30 jaar mee.

Meer over ERCO


Warmtepomp

Een warmtepomp zorgt voor de ideale temperatuur in De Tinfabriek. Hierdoor wordt het gebruik van aardgas overbodig. Een warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht, bodem en grondwater en zet dit om in een prettige temperatuur in De Tinfabriek.


Zonnepanelen

Op de daken van De Tinfabriek worden zonnepanelen geplaatst. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van stroomleveranciers. Zo kunnen we in plaats van stroom afnemen, energie zelf opwekken of zelfs teruggeven aan het net.


Laadpalen

De opgewekte stroom wordt ook gebruikt om via laadpalen uw elektrische of hybride auto op te laden. Er is meer dan voldoende ruimte om uw auto te laden bij De Tinfabriek. Daarnaast zal Volvo volledig elektrische auto’s leveren die opgeladen kunnen worden.


BREEAM In-Use Excellent

Door de toepassing van innovatieve duurzame technologieën en processen komt De Tinfabriek in aanmerking voor een BREEAM In-Use Excellent certificaat. BREEAM is een Britse beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie te bepalen. De Tinfabriek wordt beoordeeld op negen categorieën, waaronder management, gezondheid, energie en landgebruik. In Nederland hebben slechts 27 panden dit prestigieuze certificaat ontvangen.

Lees meer